NS LOGO

 

 

 

 

Nail Systems of Sweden

"Ett gellack som är täckande, har en fantastisk pensel, en kork som är lätt att hålla i och en massa härliga färger."

Det var det som efterfrågades.

Processen startade 2019, och det sattes ihop en grupp skickliga nagelterapeuter som arbetade länge med detta och de tog fram ett märke som verkligen är nagelterapeuternas märke - Nail Systems.

Produkter framtagna i Sverige av Nagelterapeuter - för Nagelterapeuter.

HEMA-free - Cruelty-free - Vegan

Dessutom har vi en flaska som är större än de flesta på marknaden med 15 ml - men till samma pris!

 


 

 

Nsi nagelprodukter

 

 

NSI 

NSI har sedan starten varit ägt av familjen Slack och de har själva tillverkat nagelprodukter (och tandprodukter) genom sin fabrik AMCO. Det finns endast tre fabriker i världen som tillverkar monomerer och polymerer, det vi i dagligt tal kallar akryl. Dessa tre fabriker tillgodoser alla märken med de produkter de har i sina akryl-serier.

Akryltillverkningen började på 1950-talet då Fredrick Slack, utbildad kemist och tandläkare, inte var nöjd med dåtidens produkter för tillverkning och lagning av tänder. Med sin erfarenhet och sina kunskaper tog han fram nya akrylprodukter som han även lanserade. Han hade stora framgångar och kunde utvecklade sin fabrik. Vid ett tillfälle i sitt laboratorium skadade han en tumnagel och fick då idén att laga den med akryl. Han tog en bit stanniol och lade den under sin skadade nagel, applicerade en blandning av monomerer och polymerer och lät det härda. Han tog bort formen och filade den nya nageln – och idén med att förlänga naglar på mall var född!

Han patenterade formen, vilket vi idag kallar för en hästskomall.

AMCO expanderade och utökade sin verksamhet med att tillverka produkter för olika märken både inom tandläkarindustrin och inom skönhetsbranschen. Några av de stora kända märkena tillverkas av AMCO – en spännande reflektion!

Efter att ha tillverkat produkter för många stora märken inom nagelindustrin i över 30 år tog Fredrick Slack’s sonson, Rick Slack, steget fullt ut och 1984 skapade han AMCO’s egna märke NSI - Nail Systems International.

 


 

 

Spa produkter

 

BCL SPA organics

Våra fem sinnen bestämmer vårt utseende och hur vi mår. BCL har skapat en behandlingsserie som drar nytta av kroppens sinnen för att frammana totalt välmående av kropp och själ. BCL är designad för att intensifiera sinnena lukt, syn, ljud och även i viss mån smak som i kombination snuddar vid ditt innersta. 

SPA Organics är en komplett serie i fyra steg - Soak, Scrub, Mask, Cream - där man kan använda alla fyra stegen eller delar av serien som passar för en specifik behandling.

Alla produkter innehåller certifierad ekologisk Argan Oil från Marocko. Denna olja utvinns ur kärnorna från frukterna av Argan trädet, vilka slås sönder och därefter mals. BCL har valt att låta både produkt och arbete vara eko-vänligt och rättvist.

All Argan oil som används i våra produkter har tillverkats endast av kvinnor från den lokala Berber befolkningen och vinsten delas i kooperativet som de lever i. Det är ett hårt arbete och för att få fram 1 kilo olja behöve 30 kilo nötter.

Produkterna från BCL tas fram och tillverkas i California, USA och ägs av Jason Freeman. Han startade företaget och SPA ORGANCS finns idag i över 60 länder.

 

 


 

 

Nagellack

 

Leighton Denny Expert Nails

​​​​​​Leighton Denny Expert Nails alla produkter har sedan 2005 utvecklats och tillverkats i Storbritannien. De största varuhusen i England samt ett flertal SPA och inte minst Harrods i London har valt Leighton Denny Expert Nails som sitt främsta arbetsmaterial och försäljningsprodukt.

Sedan 2012 finns Leighton Denny Expert Nails även på den internationella marknaden, där Sverige var mycket tidig med sin lansering.  Bolaget startades och ägs av Leighton Denny och hans partners Richards & Appleby som fortfarande driver bolaget. Leighton Denny övervakar själv framtagningen av varje produkt noggrant och har med sin erfarenhet inom naturlig nagelvård kunnat finna vad manikyristen eftersöker. Både produkter och arbetsmaterial skall vara enkla och hållbara men utstråla expertis och glamour. 

Leighton Denny är född i Bradford, England och flyttade till London i unga år där han öppnade sin första salong. 2000 började han vinna nationella och internationella tävlingar samt att han fyra år i rad tog titeln "Nail Technician of the Year". Med kunder som Rihanna, Geri Halliwell och Jade Jagger lärde han sig vad som krävs för att göra den bästa manikyren. 

Idag delar han med sig av sin kunskap både med utbildningar och med produkter noga framtagna med: Professionalism - Expertis - Glamour

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen