Yulia Ilberg

Lärare inom Diplomerad Nagelterapeut

_________________________________________

 @fnailsacademy

 

Yulia driver salongen och skolan F-Nails Academy i Karlstad och är regionchef för Karlstad.

 

Varför utbildade du dig till nagelterapeut och när var det?

Jag har alltid varit intresserad av naglar och redan i skolan målade jag med olika nagellack med tandpetare och applicerade små torkade blommor. 

Jag är utbildad nagelterapeut sedan 2001. Jag gick min första grundutbildning till nagelterapeut i gymnasiet i Ryssland. Vi lärde oss doftfri akrylsystem, det var svårt men jätteintressant. Detta system torkar inte i luften, bara i lampan.

Min vidareutbildning var i 2004, då fick jag lära mig hur man jobbar med vanligt traditionell akryl system. Sedan 2006 är jag utbildad med gel system.   

 

Arbetar du / kan du, alla NSI system? Har du någon favorit? Varför är just det systemet din favorit? 

Jag arbetar med alla system, det är jätteviktig att kunna göra alla system eftersom man jobbar med olika kunder. Till någon passar polydip system bättre som är doftfri och behöver inte fila för mycket. Till nagelbitare passar akryl perfekt. Till de som har kalla händer eller använder mycket vatten på jobbet t.ex frisör passar NSI Secrets gel  perfekt. Alla systemen är mina favorit system! Kan inte säga att jag älskar något system mer något annat! 

 

Ditt bästa och kanske även ditt sämsta nagelminne? 

Det var länge sen men jag har haft samma mardröm några gånger. Att jag började göra naglar men de tog aldrig var slut… det var inte 10 naglar det var mer och mer och mer,  jag fick panik att jag blev aldrig klar med den kunden, det var hemsk dröm .

 

Vad är det som är så roligt med att utbilda?

Jag alltid har gillat att målat och dekorera naglar och min favorit kurs är dekorationskurs. Grundkurs är också roligt men lite mer allvarsam med vikt på teori och utförandet.

 

Vilken är din favoritfärg / favorit dekoration? Favoritform på naglar?

Jag gillar färgen lila mycket och alla neonfärger och med blommor och massa dekorationer på sommaren. Kan också ha beige hudfärg eller klassisk fransk eller röd (Scarlet polish pro).

 

Vad gör du på fritiden? 

På fritiden jag är med min familj. Vi har Oskar som nu är två år och vill gärna se hur han växer varje dag. Vi lär honom både svenska och ryska och även att målar bilar och ritar olika figurer. 

 

Läs mer www.f-nailsacademy.com

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen