We made it for you!

 

Din garanti!

Nail Systems of Sweden ab har sedan 2003 erbjudit den svenska marknaden produkter och utbildningar av högsta kvalité.
Vår styrka är vår kunskap och support och att vi alltid finns där för dig. 
Kontakta oss för frågor

Våra nagelutbildningar

Varje utbildning är specialiserad för professionella och noga framtagen för att ge dig en bred kunskap. Vi arbetar med säkra och godkända produkter och våra utbildningar är godkända av SANSA och SEYF. Flera av våra skolor är också godkända av SANSA och/eller SEYF - se under respektive skola vilka godkännande skolan har. Våra lärare runt om i Sverige vidareutbildar sig kontinuerligt så att du får de senaste teknikerna i din utbildning och att du i många år skall kunna arbeta med ett mycket kreativt och utvecklande arbete. Du finner utbildningsnivåer som passar både för dig som är nybörjare och för dig som är avancerad nagelterapeut.

 

 

 

Utbildningstillfällen

Utbildningen till Diplomerad Nagelterapeut är uppdelad i moduler för att du skall kunna praktisera mellan varje modul. Detta kan du göra hemma eller på skolan. Vanligtvis är det 2-3 kurstillfällen per år på varje skola. Titta i vårt Kalendarium för nästa utbildningsstart i en stad som passar dig. Där hittar du även utbildningsstarter för Vidareutbildning, Elfil, Visningskvällar, Tävlingar och mycket annat .

 

Våra lärare

Våra lärare på de olika skolorna runt om i Sverige har många års erfarenhet både som nagelterapeuter, lärare, domare, tävlande. Gå gärna in på varje skolas sida och läs om din lärare. Alla är duktiga på att lära ut och förmedla sin kunskap, vi fäster stor vikt vid att utbilda så att alla elever får så mycket som möjligt ut av sin utbildning. Tveka inte att besöka oss för att träffa din lärare för att knyta kontakter och se att du kommer att trivas - vårt absoluta mål.

 

Modeller

Under varje utbildningstillfälle kombineras teori med lärarledd praktik där vi på skolan ordnar så att du har modeller. Några modeller kommer du att möta flera gånger, då återbesök är en stor och viktig del av din verksamhet och vi därför lägger stor vikt vi detta moment.

 

Skolsalen

Våra skolor uppfyller Arbetsmiljöverkets alla krav för att du skall arbeta i en säker miljö. Förkläde, handskar och munskydd, som du får ta med dig hem, ingår i varje utbildning till Diplomerad Nagelterapeut. Vid varje arbetsstation står ett Filtronics utsug som är dokumenterat godkänt enligt Arbetsmiljöverkets kriterier. Vi är måna om din hälsa och vill att du skall ha en säker miljö.

 

Utbildningsmaterial

Det ingår produkter för hela utbildningen och egenpraktik. Dessa produkter får du ta med dig hem under din praktik och efter avslutad utbildning. Du får även med dig ett gediget kompendium som du kan använda i din salong som ett litet uppslagsverk. Det är en mycket uppskattad och lättläst bok. I varje utbildning till diplomerad nagelterapeut ingår även elfilutbildning och även elfil. 

 

Klasserna

Alla klasser till Diplomerad Nagelterapeut är små, med max 8 elever, för att vi skall kunna ge dig den bästa support under dina lektioner. Din lärare kommer hela tiden att vara med i skolsalen för att se att alla detaljer sitter rätt, så att du arbetar säkert och effektivt. Supporten slutar inte i skolsalen. Vi håller kontakt genom mail, Facebook, telefon eller vad som passar just dig.

 

Salongspraktik

Under din utbildningstid ingår det salongspraktik på skolan där du på egen hand får börja starta upp en salongsverksamhet. Du har då möjlighet att under denna tid få personlig coachning av din lärare. Under din salongspraktik ordnar du dina egna modeller.

 

Uppföljningssystem

Vi har ett omfattande uppföljningssystem för att ge dig den bästa support när du skall starta ditt företag. Du är alltid välkommen tillbaka till skolan för kostnadsfri rådgivning, både praktisk och teoretisk. Du kommer under din utbildning även att lära dig om marknadsföring, kundvård, starta-eget och enklare bokföring. 

 

Examen

Utbildningen avslutas med examen som är uppdelad i tre delar. Du erhåller tre diplom - ett för Manikyr, ett för Diplomerad Nagelterapeut och ett för Elfil - som är giltliga både i Sverige och utanför landets gränser.  Om du mot förmodan inte klarar examen så är du välkommen tillbaka för att göra om det. Svårare än så är det inte! Vi är noga med att du har fått så mycket kunskap som möjligt och att du skall vara stolt över dina diplom när du har dem. Du kan göra vackra naglar, du är en skicklig nagelterapeut och har jobbat hårt för att få dina diplom.

Du skall var minst 18 år senast då du gör din Examen. Utbildningen kräver då målsmans underskrift. 

 


Gel eller Akryl?

Det finns ingen skillnad mellan akryl och gel vad gäller säkerhet eller “nyttighet” för naglarna. Både akryl och gel är härdplaster, som kräver utbildning för att användas säkert och korrekt. Inget är säkrare eller ofarligare - det är bara en myt!

Det är appliceringsmetoden mellan de olika typerna av produkter som i första hand skiljer sig åt. Baskunskapen är den samma oavsett vilket system man man väljer i sin grundutbildning, såsom anatomi, filteknik, produktkunskap och mycket annat, både praktiskt och teoretiskt. 

Varken akryl eller gel är bättre än den andra, det handlar mest om kundens livsstil, typ av naglar samt tycke och smak. Fördelarna med att kunna arbeta med flera system är många och ger en bredare service gentemot kundkretsen. Vissa naglar fungerar bättre med akryl, andra med gel, men de flesta passar med båda. 

Problem med hållbarhet handlar till största delen om arbetsteknik och produktkontroll och har mindre att göra med om man applicerar akryl eller gel på kundens naglar. Om du skall arbeta i en SPA miljö är dock ett luktfritt alternativ bästa valet, såsom gel. När du har gått färdigt din yrkesutbildning till nagelterapeut rekommenderar vi dig en påbyggnadsutbildning med det andra systemet. En sådan utbildning varar i fyra dagar.

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen