Utbildning

 

 

 

Din garanti!

Nail Systems of Sweden ab har sedan 2003 erbjudit den svenska marknaden godkända produkter och utbildningar av högsta kvalité.

Våra nagelutbildningar

 

 

Nu är tiderna som de är och vi skall tvätta händerna och hålla avstånd.

I våra utbildningar har vi alltid varit noga med hygien och säkerhet. Nu möblerar vi även i vår skolsal så att vi sitter på bra avstånd.

Det ingår ett visir för dig och vår lärare bär också visir. 

Vi vill att du skall känna dig trygg under din utbildning.

 

Varje utbildning är specialiserad för professionella och noga framtagen för att ge dig en bred kunskap. 

Vi arbetar med säkra och godkända produkter och våra utbildningar är godkända av både SANSA och SEYF.

Våra lärare runt om i Sverige vidareutbildar sig kontinuerligt så att du får de senaste teknikerna i din utbildning och att du i många år skall kunna arbeta med ett mycket kreativt och utvecklande arbete.

Du finner utbildningsnivåer som passar både för dig som är nybörjare och för dig som är avancerad nagelterapeut.

Du får ett kurskit till ett värde av 18.000 som du kan ta med hem. 

I kitet ingår en kraftfull elfil som du också får ta med hem.

Vår styrka är vår kunskap och support

och att vi alltid finns där för dig. 

​​​​​Kontakta oss för frågor

Våra lärare

Våra lärare på de olika skolorna runt om i Sverige har många års erfarenhet både som nagelterapeuter, lärare, domare, tävlande. Gå gärna in på varje skolas sida och läs om din lärare. Alla är duktiga på att lära ut och förmedla sin kunskap, vi fäster stor vikt vid att utbilda så att alla elever får så mycket som möjligt ut av sin utbildning. Tveka inte att besöka oss för att träffa din lärare för att knyta kontakter och se att du kommer att trivas - vårt absoluta mål.

 

 

Skolsalen

Våra skolor uppfyller Arbetsmiljöverkets alla krav för att du skall arbeta i en säker miljö. Förkläde, handskar och munskydd, som du får ta med dig hem, ingår i varje utbildning till Diplomerad Nagelterapeut. Vid varje arbetsstation står ett Filtronics utsug som är dokumenterat godkänt enligt Arbetsmiljöverkets kriterier. Vi är måna om din hälsa och vill att du skall ha en säker miljö.

 

 

Klasserna

Alla klasser till Diplomerad Nagelterapeut är små, med max 8 elever, för att vi skall kunna ge dig den bästa support under dina lektioner. Din lärare kommer hela tiden att vara med i skolsalen för att se att alla detaljer sitter rätt, så att du arbetar säkert och effektivt. Supporten slutar inte i skolsalen. Vi håller kontakt genom mail, Facebook, telefon eller vad som passar just dig.

 

Kursdagar

Utbildningen till Diplomerad Nagelterapeut är 17 dagar fördelad på 4 moduler med två veckors mellanrum där tid för hemmappraktik ges. Du kan även göra din praktik på skolan. . 

Modul 1 är 5 dagar klockan 09.30-17.00 och vi fokuserar vi på: Anatomi, Hygien, Säkerhet och Ergonomi, Naglars sjukdomar och åkommor, Entrepenörskap, Produktkunskap, Filteknik, Manikyrer, SPAmaniklyrer.

Modul 2 är 5 dagar klockan 09.30-17.00 och vi fokuserar vi på: Produktkunskap, Appliceringstekniker och Appliceringstekniler med tipp, Härdplast, Fördjupad filtekniker, Elfil.

Modul 3 är 5 dagar klockan 09.30-17.00 och vi fokuserar vi på: Appliceeringstekniker och Appliceringstekniler med mall, Återbesök, Nail Art, Olika system på marknaden.

Modul 4 är 2 dagar och där är det dags för din Examen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Examen

Utbildningen avslutas med Examen som är uppdelad i tre delar. Du erhåller tre internationella diplom - ett för Manikyr, ett för Diplomerad Nagelterapeu och ett för Elfil - som är giltliga både i Sverige och utanför landets gränser.

Om du mot förmodan inte klarar Examen så är du välkommen tillbaka til skolan för att göra om provet utan kostnad. Svårare än så är det inte! Vi är noga med att du har fått så mycket kunskap som möjligt och att du skall vara stolt över dina diplom när du har dem. Du kan göra vackra naglar, du är en skicklig nagelterapeut och har jobbat hårt för att få dina doplom.

Du skall vara minst 18 år senast då du gör din Examen. Utbildningen kräver då målsmans undersktift. 

 

 

 

 

Uppföljningssystem

Vi har ett omfattande uppföljningssystem för att ge dig den bästa support när du skall starta ditt företag. Du är alltid välkommen tillbaka till skolan för kostnadsfri rådgivning, både praktisk och teoretisk. Du kommer under din utbildning även att lära dig om marknadsföring, kundvård, starta-eget och enklare bokföring. 

Gel eller Akryl?

Hybridgel eller Dipsystem?

Det finns ingen skillnad mellan olika konstmaterial vad gäller säkerhet eller “nyttighet” för naglarna. Alla material är härdplaster, som kräver utbildning för att användas säkert och korrekt. Inget är säkrare eller ofarligare - det är bara en myt!

Det farligaste för naglarna är en outbildad person som arbetar med härdplast i någon form.

Det är appliceringsmetoden mellan de olika typerna av produkter som i första hand skiljer sig åt. Baskunskapen är den samma oavsett vilket system man man väljer i sin grundutbildning, såsom anatomi, filteknik, produktkunskap och mycket annat, både praktiskt och teoretiskt. 

Varken akryl eller gel är bättre än den andra, det handlar mest om kundens livsstil, typ av naglar samt tycke och smak. Fördelarna med att kunna arbeta med flera system är många och ger en bredare service gentemot kundkretsen. Vissa naglar fungerar bättre med akryl, andra med gel, men de flesta passar med båda. 

Problem med hållbarhet handlar till största delen om arbetsteknik och produktkontroll och har mindre att göra med om man applicerar akryl eller gel på kundens naglar. Om du skall arbeta i en SPA miljö är dock ett luktfritt alternativ bästa valet, såsom gel. När du har gått färdigt din yrkesutbildning till nagelterapeut rekommenderar vi dig en påbyggnadsutbildning med andra system. En sådan utbildning varar i fyra dagar.

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen