reni-mobrandt

 

Reni Mobrandt

Huvudlärare för NSI Sverige

_________________________________________

 @nailsystems

 

Varför utbildade du dig till nagelterapeut och när var det?

Efter 15 år på fartyget Stena Saga var det dags med något nytt. En artikel i den (lokalt) världsberömda dagstidningen Bohusläningen var om naglar, något som jag hade haft som passion i större delen av mitt liv, först med lackande och filande sedan som kund. Efter en utbildning, som på den tiden var alldeles för kort, hade jag mitt diplom och jag kunde börja min nya karriär. Det var 2001.

 

Arbetar du / kan du, alla NSI system? Har du någon favorit? Varför är just det systemet din favorit? 

Jag kan alla system med är ”gelare” i grunden. Ett system som är följsamt men som gärna lever sitt eget liv. En kul kompis. De nya moderna systemen, Polypaste och Simplicité tycker jag är fascinerande och roliga att jobba med.

 

 Vad är det som är så roligt med att utbilda?

Att få se en elev utvecklas dag för dag och ibland timme för timme är en otrolig känsla. När man ser det där leendet när det gnistrat till ett ”jaha”, då vet man att det jag har gjort eller visat har skapat nya förutsättningar för att gå vidare. Att få vara med att se någon lyckas gör att jag får en del av den upplevelsen. Utbildningar, examinationer, tävlingar. Jag blir rörd när någon lyckas.

 

Ditt bästa - och kanske även ditt sämsta nagelminne. 

Första gången jag skulle döma i en nageltävling var SM 2006. Det var en otrolig ära men vilken pulsförhöjning jag hade. Vi var fyra domare som satt i fyra timmar och titta på alla detaljer. Givetvis var jag färdig sist och jag sa efter bedömningen: ”aldrig mer”. Jag var trött i ögonen, i huvudet, ja i hela kroppen.

Men det var då. Nu har jag dömt i många tävlingar och även coachat andra domare till sina första uppdrag och jag hör nästan alltid samma sak: ”aldrig mer”. Men jag vet hur det är, det blir alltid fler gånger.

 

Vilken är din favoritfärg / favoritdekoration? Favoritform på naglar?

Tråkigt men sant – det är verkligen klassiskt, jag blir bedårad av struktur. Färgen får gärna vara wild-and-crazy, men alltid i en oval form i lagom längd - men det är mina egna naglar.

Det jag ser runt om, alla dessa otroliga naglar med riktigt art work är en fantastisk upplevelse, kanske speciellt på några långa stilettos.

 

Vad gör du på fritiden? 

Laga mat är något av det roligaste som finns, tycker jag. Gärna när man har mycket tid och kan följa ett nytt recept, eller ännu hellre skapa ett eget recept.

 

Tack Reni för du delade med dig  

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen