mia-segelstrom-vesterinen

 

Mia Segelström Vesterinen

Lärare på Realgymansiet Gävle

_________________________________________

 @realgymnasiet

 

Varför utbildade du dig till nagelterapeut och när var det?

Jag har alltid varit intresserad av naglar, färg, form och allt som är lite pickligt. När min allergi mot hårfärg blev ett hinder för att arbeta heltid som frisör tog jag tillfället att utbilda mig till nagelterapeut. Jag ville arbeta inom branschen men bredda min kunskap. Jag utbildade mig år 2005 i Stockholm.

 

Arbetar du / kan du, alla NSI system? Har du någon favorit? Varför är just det systemet din favorit? 

Jag försöker hålla mig uppdaterad i de flesta system. Just nu är en favorit PolyPaste för den är så härlig och lättfilad. Det är också så kul att få använda penseln på ett mer akryllikt sätt. Variation gillas.

 

Ditt bästa - och kanske även ditt sämsta - nagelminne. 

Varje termin är det någon elev i årskurs ett som kommer med sönderbitna och naglar och trasiga nagelband. En elev som varit nagelbitare och inte vågat visa sina händer för klasskompisar som i slutet på terminen lyckats sluta med ovanan att bita på naglarna och i stället stolt visar sina händer. Det blir till små minnen och även motivation för mig.

 

Vad är det som är så roligt med att utbilda?

Jag tycker det bästa med att utbilda är när eleven själv kopplar ihop VARFÖR, när de under en lektion arbetar praktiskt och kan koppla ihop en problemlösning med teorin. När en elev utbrister -Nu förstår jag varför du tjatade om det här så mycket i ettan, underbart.

 

Vilken är din favoritfärg / favoritdekoration? Favoritform på naglar?

Jag gillar extra allt, som exempelvis Gellack V-I-Pink PRO eller så föredrar jag så naturligt som möjligt just nu är en favorit enbart PolyPaste blush pink. Jag har fastnat i att ha korta raka naglar eller lite längd och spetsiga.

 

Vad gör du på fritiden? 

På fritiden gör jag så mycket som möjligt, träning är ett måste för mig, annars blir jag lite surig och lättirriterad. Jag gillar att baka och vara i skogen. Med familjen reser vi gärna, både med och utan husbil, helst till Italien eller Köpenhamn. Självklart så ingår att hänga med på barnens aktiviteter och fixa fredags eller helt vanligt tisdagsmys med familj och vänner.

 

Läs mer www.realgymnasiet.se

Produkten har blivit tillagd i varukorgen