lina-andersson

 

Lina Andersson

Lärare inom Diplomerad Nagelterapeut

_________________________________________

 @salongyourtime.lina

 

Varför utbildade du dig till nagelterapeut och när var det?

År 2019 utbildade jag mig till manikyrist då jag alltid älskat att lacka mina egna naglar med olika färger och designer. Den kreativa ådran har alltid funnits där, eftersom att jag är mer praktiskt lagd än teoretisk (som dem flesta i vårat yrke). Så jag kände att manikyrist var ett yrke som passade mig som handen i handsken. Jag jobbade som enbart manikyrist ungefär ett år innan jag bestämde mig för att även börja bygga naglar och utbildade mig år 2020 till nagelterapeut. Det visade sig att det var ett av de bästa beslut jag tagit i livet.
 

Arbetar du / kan du, alla NSI system? Har du någon favorit? Varför är just det systemet din favorit?

Jag arbetar idag med två av tre system från NSI, Gel och Acrygel. Just nu är Gel min stora favorit, dock enbart på grund av bekvämlighet då det är den jag arbetat längst med. Däremot är Acrygelen ett bra komplement som nu tävlar om första platsen, just för att det är så enkelt att arbeta med. Men att flyta runt med pensel och skapa en gelnagel är något alldeles extra.
 

Vad är det som är så roligt med att utbilda?

Det bästa med att utbilda tycker jag är den nyfikenheten och viljan alla elever har att lära sig nya saker. Att se hur eleven går från att vara osäker till mer självsäker i sig själv och sitt arbete är så sjukt häftigt.
 

Vilken är din favoritfärg / favoritdekoration? Favoritform på naglar?

Om jag bara måste välja endast en färg blir det Rosa, men när det gäller naglar så älskar jag att använda starka färger (mina kläder säger annat). Att designa rosa naglar med glitterdetaljer på alla möjliga vis och med olika tekniker är en STOR favorit för mig.

 

Ditt bästa nagelminne? 

Mitt bästa minne från perioden jag arbetat med naglar hittills måste ändå vara dagen jag klarade min terapeut examination. Jag var så nervös dagen innan att jag bröt ihop flera gånger. Under provet slängde jag lim på golvet och skakade som ett asplöv, trots detta så klarade jag provet och kunde titulera mig som nagelterapeut. Dock var vägen dit inte den lättaste, men jag lärde mig att med lite envishet och vilja så klarar man allt. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen