Josphine Ryde

 

Josephine Ryde

Lärare på Realgymnasiet Stockholm

_________________________________________

 @realgymnasiet

 

Varför utbildade du dig till nagelterapeut och när var det?

Jag utbildade mig till NT 2006 i Finland. Naglar var på väg att bli väldigt poppis och jag ville dessutom utöka min behandlingsmeny. Jag är hudterapeut från början.


Arbetar du / kan du, alla NSI system? Har du någon favorit? Varför är just det systemet din favorit? 

Jag är endast utbildad i gel hos NSI och mina favoritsystem är Secrets Removable och Simplicite.
Secrets removable därför att det sitter så bra, flexar om nageln utsätts för trauma och är så mysig att jobba med. Simplicite för att man kan bygga så starka men tunna naglar, och alla fina färger 😊


Ditt bästa - och kanske även ditt sämsta - nagelminne. 

Denna historia är visserligen en fot-historia men den är värd att berättas 😃 : När jag skulle ha mitt prov till med. Fotvårdare fick jag göra det på killen som ägde min skola. När jag klippte hans stortånagel hade jag inte lärt mig att hålla för så att naglarna inte sprätter iväg (gäller ju när man klipper tippar med tippsaxen också), följaktligen känner jag att den träffar min inre ögonvrå, men jag tror att den studsar bort. Några timmar senare kliar det mycket i ögat och jag går på toaletten och ser till min fasa att hans tånagel alltjämt sitter kvar i min ögonvrå, flera TIMMAR senare! Då lärde jag mig det i alla fall 😊


Vad är det som är så roligt med att utbilda?

Det är så kul att se hur eleverna utvecklas från timme till timme och att få vara med på deras resa till ett nytt yrke. Att kunna bidra till att någon når sin dröm! 

 

Vilken är din favoritfärg / favoritdekoration? Favoritform på naglar?

Jag råkar ju mossigt nog fortfarande tycka att en klassisk fransk är ursnyggt, sedan gillar jag ju färg också…. Och nude… och….
Jag gillar alla former på naglar som är väl gjorda, smala stilettos, rätt filade ballerinor, ovala med perfekta sidor, allt är snyggt när det är väl gjort!


Vad gör du på fritiden? 

På fritiden gullar jag med mina hundar, lagar mat och pysslar med min trädgård

 

Läs mer www.realgymnasiet.se

Produkten har blivit tillagd i varukorgen