Nu finns det äntligen Gesällbrev och Mästarbrev för oss Nagelterapeuter

 

Ett Gesällbrev visar att du är väl insatt i yrket och har de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att vara en duktig nagelterapeut och ge dina kunder den bästa servicen. Det spelar ingen roll vilket märke du arbetar med, men det skall vara ett registrerat märke och du skall ha en utbildning bakom dig som är minst 200 timmar. Utbildningen skall innehålla både lärarledda lektioner och praktik på skolan / egen dokumenterad praktik. Ditt Gesällprov kan du därefter göra efter minst 1800 timmar i yrket, dvs. 2000 timmar totalt inklusive utbildningen.

 

SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation är de som håller i gesällproven. Under 2020 startade SHR ett arbete med att revidera provbestämmelserna och tillsatte en arbetsgrupp med representanter från olika delar av nagelbranschen. Denna grupp tog fram en struktur för provet.  

Därefter färdigställdes arbetet av den dåvarande VD:n Annica Joensuu på SHR tillsammans med Reni Mobrandt på Nail Systems of Sweden genom att utveckla alla delar av Gesällbrevet. Efter några månader var arbetet klart och vi kunde presentera en gedigen pärm med alla detaljer.

Proven består av ett teoretiskt prov och 3 praktiska prov där frågor och tekniker är märkesoberoende. Vid alla provtillfällen kommer det att finnas minst 2 oberoende granskare. Proven görs under en dag och du behöver ha två modeller med dig.

    ​

Varför skall du ha ett Gesällbrev?
Gesällbrev är ett internationellt kompetensbevis som du har stor användning av i din marknadsföring, för att visa att kunderna är säkra hos dig. Du visar att du har en gedigen utbildning och även erfarenhet och skicklighet i yrket. I dessa tider kan det ibland kännas som extra viktigt då konkurrensen hårdnar från många olika aktörer.

 

Vad kostar det?
Det kostar är 4000 kr exkl. moms för att göra proven för ett Gesällbrev, vilket betalas till SHR. Sveriges Hantverkråd är den övergripande organisationen och skriver ut Gesällbreven till en kostnad av 700 kr + moms (875 kr inkl. moms). Du får ditt Gesällbrev i en snygg ram som du kan hänga upp i salongen.

 

Hur ansöker jag?

Du mailar till SHR och får då en blankett där du ansöker om Gesällbrev.
Maila till 
shr@shr.nu

Om jag har frågor?
Om du undrar över något så maila till shr@shr.nu eller till Reni Mobrandt reni@nailsystems.se

 

Och sedan…..Mästarbrev!
När du har ditt Gesällbrev och arbetat minst 10,000 i yrket kan du ansöka om Mästarbrev. Kontakta shr@shr.nu för mer information.

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen